همانطور که گفته شد بیماری سلیاک در هر سنی میتواند بروز پیدا کند و نشانه های آن در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.
بایستی با توجه به سن کودک، انتخاب های مناسبی برای تغذیه در اختیار او قرار دهید.
همان طور که اشاره شد، سلیاک یک بیماری خود ایمنی است. در حالی که عدم تحمل گلوتن نوعی واکنش آلرژی در کودکان محسوب می شود. اگر چه مصرف گلوتن در هر دو بیماری باعث علائم و نشانه های مشابهی می شود، اما گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک می تواند به بافت روده آسیب وارد کند.
بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی میکند.
● اگر آزمایشات دیگر نشان دهنده بیماری سلیاک باشند، پزشک ممکن است با استفاده از آندوسکوپی نمونه برداری از پوشش روده انجام دهد. معمولاً برای افزایش دقت یافتهها چندین مورد نیاز است.
● بررسی برچسب محصولات بسیار مهم است زیرا گلوتن میتواند جزء برخی از محصولات باشد.
● در فرد مبتلا به بیماری سلیاک، قرار گرفتن مکرر در معرض گلوتن به پوشش روده آسیب می رساند. این حالت می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود و می تواند باعث مشکلاتی مانند:
● برخی از افراد هیچ علامتی ندارند یا فقط در اواخر زندگی آنها را تجربه می کنند.
اگر تصور میکنید نوزاد یا کودک نوپای شما مبتلا به بیماری سلیاک است، مساله را با پزشک متخصص کودکان در میان بگذارید. پزشک با بررسی نمودارهای رشدی کودک، احتمال ابتلای او به سلیاک را میسنجد.
برچسب ها: بیماری سیلیاک گلوتن مقالات مشکلات گوارشی انواع بیماری ها مطالب مرتبط
علاوه بر کاهش رشد، کودکانی که با نارسایی در رشد مواجهند، ممکن است نقاط عطف رشدی خود، مانند توانایی غلت زدن، نشستن، ایستادن و راه رفتن را از دست بدهند و کسب مهارتهای ذهنی و اجتماعی در آنها به تاخیر بیافتد.
اگر مدفوع به رنگ سایه روشن گچی است، ممکن است به این معنی باشد که صفرا ندارید. صفرا یک مایع گوارشی است که از کبد و کیسه صفرا می آید، بنابراین اگر مدفوع سفید تولید می کنید، احتمالاً به این معنی است که دچار انسداد مجاری صفراوی شداید.
در صورت تغذیه با شیر خشک: اگر نوزاد مبتلا چگونگی تشخیص بیماری سلیاک به سلیاک، از شیر خشک تغذیه میکند، شیر خشکی برای او تهیه کنید که فاقد گلوتن باشد.
وقتی مدفوع به اندازه کافی بیلی روبین قهوه ای رنگ را جذب نمی کند، نمک های صفراوی بیشتری دارد که آن را به این رنگ تبدیل می کند.